6

Creaties door:
Stijn Bles


Mede mogelijk gemaakt door:

Benksie in Woensel West

Kijk je als street art-kunstenaar, dan ziet je eigen buurt er heel anders uit. De hele buurt zit vol mogelijkheden, de straten vormen een galerie. Deelnemende buurtbewoners kijken met een kunstblik naar de eigen omgeving. Eerst benoemen ze sociale issues, vervolgens bedenken ze hoe daar in de vorm van street art een antwoord op is te geven. Samen brainstormen en vervolgens werken aan kunst, dat zorgt voor verbinding. Deelnemers leren elkaar door Benksie in de Buurt voor het eerst of op een andere manier kennen.

Muurgedicht
Als ik alleen naar je kijk zie ik zo veel verschillen – zo begint het gedicht dat Jannie en Yamen, allebei woonachtig in Woensel West, samen maakten en dat er nu op een muur staat in het Nederlands en in het Arabisch. Omdat de ene taal van rechts naar links gaat en de andere van links naar rechts, lopen de regels naar elkaar toe. Net zoals ook wij vaker naar elkaar toe moeten gaan, aldus Jannie.

Rode brug
Gekke stoepjes genoeg hier, maar deze spande de kroon. Dus speciaal voor de allergekste stoep een bruggetje. Dan kun je 'm van alle kanten goed bekijken. Het stoepje is inmiddels een tuintje, maar de brug mocht blijven staan.

Vuilnisbakken
Ze staan er genoeg in Woensel West. Maar blijkbaar vielen ze niet op, want overal zwerft het afval. Door de workshop graffiti voor kids weet gelukkig iedereen weer waar ze staan.

Knalroze tafel
Een rotonde vol gras. En hondepoep. Dat moet anders, dus bedachten de bewoners dat een flexplek veel beter zou zijn. Met vereende krachten werd een picknicktafel gebouwd en roze geverfd. Hij doet het prima als overlegplek, lunchtafel en tekentafel. En geeft bovendien de boodschap af: dit veldje wordt gebruikt, houd het netjes!

PROJECTEN

VAN BOVENAF
Loket Hagenkamp
Groen Geluk
Benksie in Vlokhoven
Woensel Supertoll!
Potje Buurtbal
Eindhoof je mee?
Vogel Vastgoed
Street Poetry
Pst...Een brief!
Benksie in het Henri Dunantpark