6

Creaties door:
Tante Netty


Mede mogelijk gemaakt door:Vogel Vastgoed

Vraag
De sloop van een groot huizenblok zorgt ervoor dat veel mensen hun huis moeten verlaten. En ook al wordt je goed opgevangen en begeleid naar een nieuwe woning, dat blijft lastig. Om bewoners iets van hun oude huis mee te kunnen geven en de herinnering aan het straatbeeld levend te houden, ontwikkelden de social designers van Tante Netty het project Vogel Vastgoed. 

Aanpak
Tante Netty voert enkele iconische arbeidershuisjes uit de wijk uit in miniatuur. Als nestkastjes kunnen ze een nieuwe plek krijgen in de wijk of daarbuiten én een nieuw thuis gaan vormen voor verschillende vogelsoorten. De gekraagde roodstaart kan nu lekker een nestje bouwen in een rood rijtjeshuis en de koolmees kan een gezin stichten in een kleine Turkse supermarkt. In workshops kunnen wijkbewoners hun eigen huis nabouwen als vogelhuisje. 

Resultaat
In al zijn eenvoud is Vogel Vastgoed al gauw razend populair in de wijk. De vogelhuisjes zijn niet aan te slepen. Er ontstaat zelfs een wachtlijst. Zelfs jaren later bellen bewoners nog bij Tante Netty aan met de vraag om een nestkast.

PROJECTEN

VAN BOVENAF
Loket Hagenkamp
Groen Geluk
Benksie in Vlokhoven
Woensel Supertoll!
Potje Buurtbal
Benksie in Woensel West
Eindhoof je mee?
Street Poetry
Pst...Een brief!
Benksie in het Henri Dunantpark