7

Creaties door:
Rocco Verdult


Mede mogelijk gemaakt door:
Benksie in het Henri Dunantpark

Vraag
De tweede editie van Benksie in de Buurt vindt plaats in het Henri Dunantpark. Social designer Rocco Verdult gaat samen met gebruikers van het park op zoek naar mogelijkheden en kansen. De centrale vraag die Rocco en de buurtbewoners bezighield: hoe kunnen we tot een nieuwe ontmoetingsplek in het park komen? De kiosk die voor veel mensen het vaste honk was, is kort daarvoor namelijk afgebrand. Een goede aanleiding om met elkaar te praten over wat we belangrijk vinden bij het zoeken naar een nieuwe plek.

Aanpak
Mensen die mee willen praten, zijn snel gevonden in het park. Veel mensen willen zelfs meteen de handen uit de mouwen steken. Rocco maakte meteen gebruik van die energie en organiseert samen met buurtbewoners en Buro Cement een avond waarop niet alleen gepraat wordt over een nieuwe ontmoetingsplek, maar ook samen wat wordt beleefd.Van het klimrek in het park maakt Rocco met een zeil een grote tent. Groepen bewoners zorgen dat deze tent een prettige en inspirerende plek wordt. Enkele dames maken samen met Rocco een bontgekleurd zeil dat de grond van de tent siert, een aantal mannen bouwt een tafel rond de middenpaal, en kinderen beplakken grote glazen potten tot lampionnen.

Resultaat
Ruim honderd bewoners en gebruikers van het park lopen binnen: actieve wijkbewoners, toevallige passanten, maar ook de jongeren die het park als vaste stek gebruiken. Binnen is er koffie, warme chocomel en lekkers, fijne zitzakken en aanspraak. Het is een fijne plek om samen te komen én om ideeën te verzamelen. Iedereen heeft wel een bestemming voor de tipi-achtige tent in het midden van het park. Zo’n samenkomstplek mag er wel vaker komen, is de unanieme beslissing. Misschien dat de ‘nieuwe kiosk’ wel net zo nomadisch en veranderlijk van vorm kan zijn als de Klimrektent...

PROJECTEN

VAN BOVENAF
Loket Hagenkamp
Groen Geluk
Benksie in Vlokhoven
Woensel Supertoll!
Potje Buurtbal
Benksie in Woensel West
Eindhoof je mee?
Vogel Vastgoed
Street Poetry
Pst...Een brief!