7

Creaties door:
Tante Netty Atelier to the Bone
Katrien van de Camp


Mede mogelijk gemaakt door:


Eindhoof je mee?

Vraag
Tijdens de Dutch Design Week wil de gemeente Eindhoven laten zien op welke manieren ze de kracht van design inzet bij het aanpakken van vraagstukken in de stad. Designers richten processen in, geven samenwerking vorm of nodigen inwoners uit tot gesprek. Omdat participatie in al deze trajecten een belangrijke rol speelt, wil de gemeente niet alleen tonen wat ze doet op dit vlak, maar inwoners en samenwerkingspartners waar mogelijk meteen betrekken en activeren. Hoe doe je dat op een aantrekkelijke en inspirerende manier?

Aanpak
Tante Netty vat Eindhoven op als een werkwoord, want de stad, dat zijn we namelijk allemaal. Die maken we met zijn allen en geven we samen invulling. In het stadhuis maakten we de expositie: Eindhoof je mee? Tante Netty geeft de bezoekers dan ook een belangrijke rol. De expo nodigt uit mee te praten, feedback te geven of een verhaal te delen. Tante Netty spreekt een taal die iedereen verstaat. Ze maakt grote zaken klein en maakt abstracte zaken herkenbaar en persoonlijk. Hiervoor werkten we samen met de architecten van Atelier to the Bone en grafisch vormgever Katrien van de Camp. 

Resultaat
In Eindhoof je mee? laten we aan de hand van thema’s als ‘nieuwe buren’, ‘naar buiten’ en jouw eigen plek’ een breed scala aan projecten en programma’s zien waarin de gemeente participeert. In alle thema’s is er veel ruimte voor interactie. De ruimtelijk ontwerpers van Atelier to the Bone hebben om verspilling tegen te gaan een circulaire tentoonstelling ontworpen. Alle wand- en zitelementen zijn gemaakt van hergebruikt hout en krijgen na de DDW een nieuwe bestemming bij een meubelmaker. De reacties van bezoekers zijn zeer positief, maar ook die van professionals: de tentoonstelling van Tante Netty wordt door een jury verkozen tot ‘Best of DDW 2016’.

Foto's door Dieuwke van den Heuvel

PROJECTEN

VAN BOVENAF
Loket Hagenkamp
Groen Geluk
Benksie in Vlokhoven
Woensel Supertoll!
Potje Buurtbal
Benksie in Woensel West
Vogel Vastgoed
Street Poetry
Pst...Een brief!
Benksie in het Henri Dunantpark