7

Creaties door:
Florian de Visser


Mede mogelijk gemaakt door:
Benksie in Vlokhoven

In februari 2017 begon Vlokhoven met een frisse start met het ondertekenen van het Buurtcontract , samen met verschillende professionals uit de wijk. Voor Tante Netty het startsein om met het project Benksie in de Buurt te beginnen en ontwerper Florian de Visser in te schakelen. Hij kenmerkt zich in zijn werkwijze door ‘site-specific storytelling’: hierin onderzoekt hij verhalen van en over plekken in de publieke ruimte en geeft daar een nieuwe vorm aan. De combinatie van verbeelding en realiteit daagde de Vlokhovenaren uit om op een geheel nieuwe en inspirerende manier naar hun eigen wijk te laten kijken.

De weg wijzen
Na verschillende brainstorms en workshops werd duidelijk dat er in de wijk een heleboel pareltjes, rariteiten en toffe plekken te vinden zijn. Maar die moet je wel weten te vinden. Daarom ging Florian samen met de bewoners aan de slag om routebordjes te maken. Die zijn vervolgens vol trots opgehangen. Kijk maar!

Rijk verleden
De Vlokhovenseweg was vroeger de centrale ader van het dorp, nu is het meer een barrière binnen de wijk. Het splitst de wijk door midden en er wordt veel te hard gereden. Daarom hangt de straat helemaal vol met ‘max. 30 km per uur-bordjes’. Florian heeft een extra laag aan deze 30 km stickers gegeven die het rijke verleden van de straat aangeven. De Vlokhovensweg was een plek waar veel parades overheen trokken: drumbands, gildes, fanfares en processies en door deze stickeractie-parade wilt hij deze tijden weer zichtbaar laten herleven.

PROJECTEN

VAN BOVENAF
Loket Hagenkamp
Groen Geluk
Woensel Supertoll!
Potje Buurtbal
Benksie in Woensel West
Eindhoof je mee?
Vogel Vastgoed
Street Poetry
Pst...Een brief!
Benksie in het Henri Dunantpark