8

Creaties door:
GewildGroei


Mede mogelijk gemaakt door:Groen Geluk

Vraag
Volta/Galvani is een autoloze straat waar de huizen als een woestijnstad zijn vormgegeven. Een rustig en mooi autovrij stukje Woensel West, maar toch ontbreekt er iets. Er staan namelijk vrijwel geen planten. Terwijl de bewoners dit wel zouden willen. Door het ontbreken van de planten klinken geluiden hard door en is het geen fijne plek om elkaar te ontmoeten. Hoe krijgen we de bewoners in beweging om de boel te vergroenen en samen hun straat tot bloei te laten komen?

Aanpak
We schakelden GewildGroei in om mee te denken. En samen bedachten we een het plan om te gaan struikroven bij de sloophuizen van het Snelliushof. Planten genoeg daar. Meerdere dagen werd en flink geroofd en de opgedane schatten kregen een prachtige bloempot. Zo werd roven ook redden. GewildGroei en Tante Netty zijn vervolgens gaan kijken wat er precies met de planten gebeurde, wie zich geroepen voelde om er voor te zorgen en of er nog meer activiteiten ontstonden.

Resultaat
Vele planten kregen een nieuw plekje en spontaan ontstond bij bewoners om tijdens burendag aan de slag te gaan om mooie bakken te bouwen. Buurtbewoonster Patty bleek een echte plantenkartrekker en heeft anderen gemobiliseerd mee te helpen met het plaatsen van picknicktafels. En ze gaf iedereen allerlei tips en tricks om voor de planten te zorgen. Zo is dit stukje woestijn blijvend gevuld met allerlei oases.

PROJECTEN

VAN BOVENAF
Loket Hagenkamp
Benksie in Vlokhoven
Woensel Supertoll!
Potje Buurtbal
Benksie in Woensel West
Eindhoof je mee?
Vogel Vastgoed
Street Poetry
Pst...Een brief!
Benksie in het Henri Dunantpark